Tot ce trebuie sa stii despre terenul de fotbal

Adaugat: aprilie 25, 2020
Actualizat: aprilie 25, 2020
Tipster: Claudiu
Categorii: Articole
0 comentarii

Din articolul următor veți afla tot ce trebuie să știți despre dimensiunea unui teren de fotbal , cati metri are terenul de fotbal sau pozitia jucatorilor de fotbal in teren.

Dimensiuni teren de fotbal

Terenul de fotbal este o suprafață plană rectangulară pe care se desfășoară jocul de fotbal, cel pe care îl iubim și pentru care deseori ajungem să suferim. Dimensiunile suprafeței de joc sunt reglementate de FIFA. În general, un teren de fotbal de forma dreptunghiulara este o suprafata inierbata natural, dar care poate fi acoperită și cu gazon artificial.

Cati metri are terenul de fotbal

Cati metri are un teren de fotbal

Terenul de fotbal are formă rectangulară, delimitat cu linii longitudinale de margine și linii transversale de poartă. Lungimea unui teren de fotbal la liniile de margine trebuie să fie reglementată între 90 și 120 de metri și-n același timp trebuie să fie mai mare decât lungimea liniilor de poartă, care pot avea dimensiuni între 45 și 90 de metri.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales SUPERBET

BONUS: Bonus pana la 500 lei la primele depuneri

Dimensiunile unui teren de fotbal în cadrul meciurilor oficiale internaționale poate să difere de la un stadion la altul, dar cu toate acestea trebuie să respecte anumite standarde. Dacă întrebați ce lungime are un teren de fotbal aceasta trebuie să fie cuprinsă între 90 și 110 de metri. Cum este lungimea si latimea unui teren de fotbal diferă, dar trebuie să se situeze între 50 și 75 de metri.

În cazul în care vă întrebați cati mp are un teren de fotbal spre exemplu ”Santiago Bernabeu”, casa celor de la Real Madrid, cu o capacitate de 81.044 de locuri, răspunsul e simplu: 7140 mp (105 x 68 metri). Tot atât are și Arena Națională, cel mai mare stadion din România, care a costat peste 235 de milioane de euro.

Dimensiunea unui teren de fotbal din Liga 1 este și ea asemănătoare. Dintre cele 14 stadioane, însă, suprafața de joc de pe ” Ștefan cel Mare” are o capacitate ceva mai mică: 6,825 mp (105 x 65 metri).

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales NETBET

BONUS: 100% pana la 500 RON

Cati metri patrati are un teren de fotbal construit in 2020

În București trebuia să se dea în folosință, cel puțin în acte, în cursul acestui an nu mai puțin de trei stadioane: Arcul de Triumf, Giulești și Ghencea. Deși capacitatea arenelor diferă de la caz la caz, situația stă la fel în privința suprafețelor de joc.

Stadionul Arcul de Triumf reconstruit (27.234.117 de euro) va avea o capacitate de 8.100 de locuri, posibil 8.500, și o suprafaţă de joc de tip mixt (gazon artificial și gazon natural), cu o dimensiune de 105 x 68 metri (7140 mp). De altfel, va fi clasat ca stadion de fotbal de categoria a IV-a şi va putea găzdui competiţii de rugby atât din campionatul intern, cât şi la nivel internaţional.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales ADMIRAL

BONUS: Profit dublu la primul pariu + 150 RON Freebet (tot dupa primul pariu)

Stadionul “Giuleşti” Valentin Stănescu reconstruit (26.049.694 de euro) va avea o capacitate de 14.000 de locuri, posibil 14.500 de locuri. Suprafaţa de joc la arena de lângă Podul Grant va avea o lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri (7140 mp) şi va fi prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. De asemenea, stadionul din Complexul Ghencea va beneficia de o suprafaţă de joc în lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 metri (7140 mp). La fel ca Giuleștiul, va fi prevăzut cu un gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul rece.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales BETANO

BONUS: Bonus până la 500 RON!

Cat are un teren de fotbal in Liga 2

Situația în Liga 2 este asemănătoare. Petrolul, care evoluează din 2011 pe o arena nouă, se bucură de o astfel de suprafață la meciurile de pe ”Ilie Oană”. Stadionul Municipal din Buzău, Chiajna, Farul sau Regie au și ele aceeași dimensiune la suprafața de joc, chiar dacă nu au fost renovate. La fel este și în cazul în care vă întrebați de marimea unui teren de fotbal din celelalte ligi inferioare.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales UNIBET

BONUS: 300 RON pariu fără risc + 150 rotiri la Burning Hot

Cat masoara un teren de fotbal pe care se joace o finală Champions League? Dacă ne uităm atent peste cifre vom vedea că din ultimele 10 finale, opt s-au disputat pe suprafețe de joc de aceleași dimensiuni, 105 x 68 metri (Wanda Metropolitano, Stadionul Olimpic din Kiev, Giuseppe Meazza, Stadionul Olimpic din Berlin, Estadio da Luz, Allianz Arena Stadionul Olimpic din Roma și Azteca). Doar Stadionul Wembley, unde s-a disputat finala Bayern Munchen – Borussia Dortmund, scor 2-1 (125 x 68 metri) și Millennium Stadium, unde s-a jucat Real Madrid – Juventus Torino, 4-1, (120 x 79 metri) sunt diferite.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales BETFAIR

BONUS: Până la 550 lei bonus de bun venit

Marcajul suprafeței de joc

Un teren de fotbal este marcat cu linii de culoare albă și au o lățime de până la 12 cm. Terenul de joc rectangular este împărțit în două jumatăți prin linia mediană, iar la mijlocul acestei linii se află punctul de la centru terenului. În jurul punctului se află un cerc cu raza de 9,15 m.

Porțile se află fixate la mijlocul fiecărei linii de poartă. Acestea sunt alcătuite din 2 stâlpi verticali, montați la distanță egală de la colțurile terenului de joc și sunt uniți la partea superioară printr-o bară transversală. Distanța interioară dintre cei doi stâlpi trebuie să fie de 7,32 m, iar partea inferioară a barei transversale se află la 2,44 metri de la suprafața terenului de joc.

Cei doi stâlpi și bara transversală, de culoare albă, trebuie să aibă aceeași lățime și grosime, care nu trebuie să depășească 12 cm.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales Fortuna

BONUS: pana la 500 RON

Teren de fotbal dimensiuni suprafața de poartă și de pedeapsă

La fiecare capăt al terenului de joc, în fața porții, se află o suprafață de formă rectangulară, numită ”careul mic”. Lungimea suprafeței de poartă este de 18,32 m, stabilită prin distanța dintre barele porții de 7,32 m și 5,5 m de la interiorul fiecărei bare a porții spre colțul terenului de joc pe linia de poartă și are o lățime de 5,5 m, trasată perpendicular pe linia de poartă.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales 888SPORT

BONUS: Bonus până la 500 lei + 40 rotiri gratuite

În exteriorul careului mic se află o altă suprafață dreptunghiulară de dimensiuni mai mari denumită „suprafața de pedeapsă” sau „careul mare”.

Lungimea suprafeței de pedeapsă este de 40,32 m, stabilită prin distanța dintre barele porții de 7,32 m și 16,5 m de la interiorul fiecărei bare a porții spre colțul terenului de joc pe linia de poartă și are o lățime de 16,5 m, trasată perpendicular pe linia de poartă.

În interiorul suprafeței de pedeapsă, se află marcat punctul loviturii de pedeapsă, la 11 m de la mijlocul liniei de poartă.

În exteriorul fiecărei suprafețe de pedeapsă este marcat un arc de cerc care are raza de 9,15 m din punctul loviturii de pedeapsă.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales MAXBET

BONUS: 700 RON în pariuri GRATUITE

Steagurile – La fiecare colț al terenului de joc, se află un steag pe un suport neascuțit la partea superioară cu o înălțime de cel puțin 1,50 m de la suprafața terenului de joc. De la fiecare colț al suprafeței de joc este marcat un sfert de cerc cu raza de 1 m în interiorul terenului de joc.

Opțional la fiecare capăt al liniei mediane poate fi fixat un steag asemănător, la cel puțin 1 m de la linia de margine, în exteriorul terenului de joc.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales CASA PARIURILOR

BONUS: Bonus până la 600 lei la primele depuneri!

 

Pozitia jucatorilor de fotbal in teren

Un antrenor se ghidează după suprafața de joc pentru a-și poziționa elevii în perspectiva unui atac. Astfel, o echipă de fotbal construiește un atac în patru faze. Construcția initiala ”the build up phase”, faza de consolidare ” the consolidation phase”, zona de penetrare ”the penetration phase” și faza de finalizare ”the finishing phase”. Dar așa cum terenul se împarte pe orizontală, el se împarte și pe verticală. În privința secționării pe verticală, terenul se împarte în trei zone flancul drept, axul central și flancul stâng. Sunt destule cazurile în care împărțirea pe verticală se face în cinci zone. Astfel, pe lângă cele două flancuri și axul central mai apar două zone intermediare.

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Inscrie-te mai jos pentru a primi zilnic cele mai tari ponturi si bilete la pariuri sportive.

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Ponturi Rapid vs UTA fotbal 29 ianuarie 2022 Liga 1
29.01.2022 20:00

Ponturi Academica Clinceni vs Farul fotbal 29 ianuarie 2022 Liga 1
29.01.2022 17:00

Ponturi Young Boys vs Lugano fotbal 29 ianuarie 2022 Super League
29.01.2022 21:30

Biletele Zilei

Biletul zilei fotbal MRS – Vineri 28 Ianuarie - Cota 1.99 – Castig potential 300 RON

Biletul zilei fotbal Alyn – Vineri 28 Ianuarie 2022 – Cota 2.16 – Castig potential 432 RON

Biletul zilei fotbal COTA MARE – Vineri 28 Ianuarie – Cota 88 – Castig potential 2200 RON

50 RON fără depunere la Casa Pariurilor