Statul pregateste “ofensiva” impotriva pariorilor!

Adaugat: iunie 29, 2022
Actualizat: iunie 29, 2022
Tipster: Alexander
0 comentarii

O noua gaselnita a guvernantilor da fiori pariorilor din tara noastra! In goana dupa bani, coalitia de guvernare a pus ochii pe castigurile din industria pariurilor. Astfel, in prezent se lucreaza la o modificare a Codului Fiscal, in urma careia impozitarea profiturilor obtinute din jocurile de noroc ar urma sa fie majorata la 40%.

Intr-o perioada extrem de complicata, cu o inflatie galopanta si o criza manifestata pe multiple paliere (economic, social), administratia ia in calcul o serie de masuri, printre care majorarea TVA-ului la unele produse (cum ar fi alcoolul, tutunul, sau anumite preparate pe baza de zahar), sau cresterea cotei de impozitare a castigurilor din “jocurile de noroc” (aici includem, pe langa deja celebrele “pacanele” si pariurile sportive).

In acest moment, cotele de impozitare sunt 1%, 16% si 25% (procentele mai mari se aplica doar castigurilor care depasesc 13000 de euro), in functie de cuantumul castigului. Guvernantii justifica posibilitatea adoptarii unor astfel de masuri atat din perspectiva colectarii de bani la buget, dar si prin prisma luptei contra dependetei tinerilor, de jocurile de noroc.

Daca in ceea ce priveste combaterea acestui flagel care cuprinde tot mai multe persoane, lucrurile ar putea capata un sens, in ceea ce priveste aspectul economic al unei supraimpozitari, efectul va fi, cel mai probabil, unul opus.

Intrebat daca exista un fundament real in legatura cu ingrijorarile “actorilor” din industrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat urmatoarele:

“Da, este posibil sa se ia o astfel de masura. Eu cred ca statul român are datoria de a nu incuraja jocurile de noroc, mai ales in perioade de criza, cand astfel de lucruri explodeaza in orice societate”

Ulterior, premierul Nicolae Ciuca a confirmat la randul sau ingrijorarile pariorilor. Mentionam si faptul ca, aceste masuri ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 Ianuarie 2023.

Chiar daca Oficiul National al Jocurilor de Noroc nu a transmis inca o pozitie oficiala, numeroase persoane implicate in “fenomen” pun la indoiala eficienta unor astfel de modificari ale Codului Fiscal.

Presedintele Romanian Bookmakers, Liviu Popovici afirma ca administratia nici macar nu a invitat la consultari pe reprezentantii asociatiilor jocurilor de noroc:

“Partea proasta e ca nimeni din partea guvernamentala, politica, nu a chemat vreo asociatie la masa pentru a discuta. Au fost de capul lor. La un moment dat, au fost intrebati cei de la ONJN, iar ei si-au exprimat retinerea intr-un mod destul de clar.

Vorbim de aproximativ un miliard de euro colectati anual din intreaga piata de jocuri, atat retail, cat si online. Isi permite statul sa piarda peste 50% din suma asta? Pentru ca asa se va intampla! Impreună cu celelalte probleme sociale generate. Romania e o piata in care exista un control bun spre foarte bun in domeniul jocurilor de noroc. Avem una dintre cele mai bune legislatii din Europa, ceea ce le permite romanilor sa joace in tara. Vor sa-i trimita pe romani sa joace in alta jurisdictie? Asta se va întâmpla!”

Pe de alta parte, specialistii sunt circumspecti in privinta eficientei acestor masuri, in lupta cu dependenta de jocurile de noroc. Viorel Roman, psihoterapeut specializat in adictii, considera ca:

“Adictia ca boala nu se infraneaza cu astfel de masuri. Poti baga oamenii si in inchisoare si adictia nu dispare! Probabil, masura va opri acei jucători care nu sunt dependenti, care o fac din placere, jucatori la risc, dar nu dependenti.”

In plus, o posibila adoptare a unui asemenea set de masuri ar putea afecta in mod direct lumea sportului, in intreg ansamblul sau.

Tinand cont de faptul ca multe dintre casele de pariuri contribuie in mod direct la consolidarea bugetelor cluburilor implicate in viata sportiva, prin sponsorizari (in urma cu putin timp, Liga Profesionista de Fotbal a anuntat un parteneriat pentru urmatorii doi ani, cu SUPERBET), eventualele dificultati financiare ale acestora se vor reflecta asadar si in finantarea entitatilor sportive si, in consectinta, in calitatea “produsului final”.

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Inscrie-te mai jos pentru a primi zilnic cele mai tari ponturi si bilete la pariuri sportive.

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Ponturi Real Betis-Elche CF fotbal 15-august-2022 La Liga
15.08.2022 22:30

Ponturi Getafe CF-Atletico Madrid fotbal 15-august-2022 La Liga
15.08.2022 20:30

Ponturi Hubert Hurkacz-Pablo Carreno Busta tenis 14-august-2022 ATP Montreal
14.08.2022

Biletele Zilei

Biletul zilei fotbal MRS – Duminica 14 August - Cota 3.08 – Castig potential 465 RON

Biletul zilei tenis ERC – Duminica 14 August 2022 – Cota 3.10 – Castig potential 930 RON

Biletul zilei fotbal COTA MARE – Duminica 14 August – Cota 102 – Castig potential 2564 RON

100 rotiri FĂRĂ DEPUNERE la Shining Crown