Inchide

Sportivi romani. Oamenii care au scos Romania in reflectoarele scenei globale

Adaugat: mai 18, 2020
Actualizat: mai 18, 2020
Tipster: vionescu1948
Categorii: Articole
0 comentarii

Deși sportul românesc pare astăzi tot mai apatic și este departe de anvergura de altădată, nici acum nu este străin de performanțe. Reperele și performanțele lor nu pot fi puse sub semnul întrebării și, mai mult decât atât, încă reușesc să ofere rețete de succes despre cum talentul depășește condiții vitrege de dezvoltare, iar ambița învinge norocul. Mai bine spus, poate că nu mai avem un „10 perfect” în gimnastică și în mod cert România nu mai propune fotbaliști potriviți pentru tricoul „blanco” sau cel „blaugrana”, dar chiar și așa se laudă cu cea mai bună handbalistă de pe scena globală sau cu un triumf memorabil la Wimbledon.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales SUPERBET

BONUS: Bonus pana la 500 lei

Sportivi români la Jocurile Olimpice

Cu doar două excepții, România a participat la toate Olimpiadele disputate din 1900 și până în prezent. Nu de puține ori, țara noastră a făcut furori, cu prestații ce aveau să marcheze definitiv mentalul colectiv din lumea sportului, iar cel mai bun exemplu este ediția din 1984, când Los Angeles a devenit casa Jocurilor Olimpice. Sportivii noștri reveneau acasă cu 53 de medalii, dintre care 20 de aur. Practic, doar SUA obțineau mai multe.

Sportivi români la Jocurile Olimpice

Totuși, Olimpiada de la Montreal din 1976 este prima la care ne gândim când vine vorba de reușitele sportului românesc, pentru că atunci Nadia Comăneci avea să obțină prima notă de 10 din istoria gimnasticii. De altfel, numele său este sinonim cu cele mai mari reușite românești de la Olimpiadă, în condițiile în care are nouă medalii de acest gen, dintre care cinci de aur, trei de argint și una de bronz.

Sportivi români la Jocurile Olimpice 2

La gloria României au contribuit și alți sportivi de geniu, precum Elisabeta Lipă (canotaj), care a adunat opt medalii olimpice (cinci de aur, două de argint și una de bronz), Georgeta Damian (canotaj), cu șase medalii (cinci de aur și una de bronz), Ivan Patzaichin (caiac canoe), cu șapte (patru de aur și trei de argint), Doina Ignat (canotaj), cu șase (patru de aur, una de argint și una de bronz), Ecaterina Szabo (gimnastică), cu cinci (patru de aur și una de argint), Viorica Susanu (canotaj), cu cinci (patru de aur și una de bronz), Daniela Silivaș (gimnastică), cu șase (trei de aur, două de argint și una de bronz), Simona Amânar (gimnastică), cu șapte (trei de aur, una de argint și trei de bronz), respectiv Constanța Burcică, cu cinci (trei de aur, una de argnit și una de bronz).

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales Fortuna

BONUS: pana la 500 RON

Sportivi români celebri în lume

Înainte de orice, trebuie să menționez că protagoniștii articolului meu nu sunt neapărat singurii care au adus performanțe țării sau care merită amintiți de istoria națională – descrierea este pur subiectivă, o ierarhie general valabilă fiind greu de făcut și provocând dezbateri aprinse și astăzi. Ne-ar lua probabil zile întregi să vorbim despre toți sportivii români care au reprezentat cu succes tricolorul în lume, astfel că o analiză completă este mai mult decât inoportună, dar există câțiva „ambasadori” pe care nu îi putem neglija. Cristian Gațu este unul dintre ei, poate cel mai mare handbalist român din toate timpurile, dublu-câștigător al Cupei Mondiale cu România, cu care avea să obțină și o medalie olimpică de argint, la Jocurile Olimpice din Montreal 1976.

Sportivi români celebri în lume

Un alt exemplu ce nu poate fi ocolit este Gheorghe Hagi, omul cu care se confundă cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc. Era 1987 când „Regele” îi dădea gol lui Dynamo Kiev și o transforma pe Steaua București în Supercampioana Europei. De atunci au urmat cei mai buni ani pentru România fotbalistică, perioadă ce avea să culmineze cu sfertul de Campionat Mondial din 1994. Din nou, Hagi era principalul artizan al reușitei. Tot el este românul care a jucat atât la Barcelona, cât și la Real Madrid, și i-a înnebunit pe turcii de la Galatasaray, care și astăzi îi pronunță cu mândrie numele când sunt întrebați de cele mai mari performanțe ale clubului de pe Bosfor. Hagi și Galata câștigau Cupa UEFA, primul trofeu european pentru o echipă din Turcia, în sezonul 1999 / 2000.

Cam ce fel de top am face fără Simona Halep? Cu un fizic puțin potrivit pentru tenis la prima vedere, ea a reușit să spargă orice bariere și a fost una dintre cele mai constante jucătoare de tenis din ultimii ani. Ea a petrecut 64 de săptămâni pe prima poziție mondială – la care are șanse mari și astăzi – și a reușit să se impună pe cea mai prestigioasă arenă din „sportul alb”, la Wimbledon. „Bormașina românească”, cum o numea presa americană în urmă cu câțiva ani, a triumfat chiar și la Roland Garros, cu o prestație care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva este cea mai bună tenismenă a lumii pe zgură. Aceeași Simona Halep a purtat România spre careul de ași din Fed Cup și a fost la un pas să învingă Franța, pentru calificarea în marea finală, aproape de una singură.

Sportivi români celebri în lume 2

Cristina Neagu. Acest braț românesc de fier, într-o vreme în care sportul românesc este vizibil în corzi. Căpitanul naționalei este singura handbalistă a lumii care a câștigat de patru ori Balonul de Aur (2010, 2015, 2016 și 2018). Recordul său absolut este cu atât mai special, întrucât cariera ei a fost marcată de multe accidentări care ar fi împins numeroși sportivi să facă un pas în spate. Dar ea nu a renunțat niciodată, și a revenit de fiecare dată mai puternică, mai motivată și mai conștientă că poate da piept cu oricine. Cu modestia sa șarmantă, Cristina a purtat naționala feminină a României spre cea mai mare performanță din ultimul deceniu, bronzul mondial din 2015.

Sportivi români celebri în lume 3

Sportul românesc n-ar fi arătat niciodată la fel fără „Nasty”. Ilie Năstase a devenit cunoscut lumii întregi atât prin jocul său strălucit, cât și prin atitudinea care îi face și astăzi pe mulți să îl conteste. Glumele, carisma și talentul l-au purtat de mai multe ori în fruntea ierarhiei mondiale din tenisul masculin, în 1972 și 1973, și chiar i-au adus două titluri de Grand Slam, un US Open și un Roland Garros. Deși e drept că o carieră de succes ca a sa nu poate fi umbrită de câteva înfrângeri,  finalele cu Stan Smith (1972) și Bjorn Borg (1976) l-au ținut la o distanță palpabilă de un trofeu pe care mulți spun că l-ar fi meritat, Wimbledon.

Sportivi români celebri în lume 4

Ana Maria Brânză și-a câștigat locul în orice fel de ierarhie de acest gen. Cu 14 titluri de campioană mondială și cu trei titluri de cea mai bună spadasină a lumii (2007-2008, 2008-2009 și 2012-2013) ea este în mintea oricărui copil român care se apropie de ringul de scrimă. Stânga sa incisivă a adus României un aur la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, dar și o medalie de aur la Campionatul Mondial din 2010. La Cupa Mondială rezultatele sunt și mai notabile, stelista câștigând nu mai puțin de 17 medalii de aur.

Sportivi români celebri în lume 5

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales NETBET

BONUS: 100% pana la 500 RON

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Ponturi Hertha-Freiburg 06-mai-2021 Bundesliga
06.05.2021 19:30

Ponturi Aryna Sabalenka-Anastasia Pavlyuchenkova tenis 06-mai-2021 WTA Madrid
06.05.2021

Ponturi Ashleigh Barty-Paula Badosa Gibert tenis 06-mai-2021 WTA Madrid
06.05.2021

Biletele Zilei

Biletul zilei tenis ERC – Miercuri 05 Mai – Cota 2.59 – Castig potential 776 RON

Biletul zilei fotbal ERC – Miercuri 05 Mai 2021 – Cota 2.00 – Castig potential 600 RON

Biletul zilei fotbal MRS – Miercuri 05 Mai – Cota 2.07 – Castig potential 320 RON

CLICK ȘI AI 39 LEI FĂRĂ DEPUNERE
LA SUPERBET PENTRU PARIURI >>

39 LEI FĂRĂ DEPUNERE >>