Inchide

Reguli Snooker – Invata sa joci corect!

Adaugat: aprilie 10, 2020
Actualizat: aprilie 10, 2020
Tipster: Alexander
Categorii: Articole
0 comentarii

Jocul de snooker isi are originea in cea de-a doua jumatate a secolului 19, fiind un joc foarte popular in randul ofiterilor armatei britanice stationate in India. De asemenea, termenul “snooker” defineste un militar aflat la inceput de cariera, sau, in argou militar, un novice. Asa cum probabil v-ati imaginat, snooker-ul a reprezentat initial o ramura a biliardului, joc intens practicat in epoca, el fiind introdus in Anglia chiar de catre un renumit campion de biliard, John Roberts, dupa o vizita efectuata in India.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales Fortuna

BONUS: pana la 500 RON

Primul campionat de snooker a fost organizat in anul 1916 si in ciuda succesului de care s-a bucurat initial, la mijlocul secolului trecut, jocul a cazut treptat intr-un con de umbra, pana la revirimentul survenit in finalul deceniului 6, gratie campaniei de mediatizare initiata de celebrul BBC (British Broadcasting Corporation).

Snooker-ul si-a castigat statutul de sport profesionist abia in anul 1976 si chiar daca apogeul popularitatii sale a fost atins la mijlocul anilor ’80, el ramane totusi unul dintre cele mai indragite jocuri in Marea Britanie, acolo unde este depasit in audiente doar de catre “sportul rege”.

Regulament snooker

Jocul de snooker se desfasoara intre doi jucatori, sau, optional, intre doua echipe compuse din cate doi jucatori, pe o masa dreptunghiulara, avand dimensiunile de 1,8m x 3,6m. In partea inferioara a acesteia, este prevazuta o linie alba, cu lungimea masurata de 74 cm de la o manta la alta, care impreuna cu semicercul de deasupra ( avand o raza de 29,5 cm) ajuta la pozitionarea bilelor colorate inferioare si a bilei albe la inceputul jocului. Fabricate din rasina sintetica, bilele de snooker sunt mai mici decat bilele de biliard, dimensiunile oficiale fiind de 5,25 cm, dar exista si seturi de bile cu dimensiuni cuprinse intre 5,4 cm si 5,72 cm. Se folosesc 15 bile rosii, 6 bile colorate (galben, verde,maro,albastru,roz,negru), si o bila alba. In debutul jocului, bilele sunt pozitionate astfel: cele colorate inferioare (galben,verde,maro) sunt plasate pe linia alba din capatul inferior al mesei de snooker, bila galbena se afla pe punctul in care semicercul se intersecteaza cu linia alba in stanga mesei, bila maro la mijloc pe centrul semicercului, iar bila verde pe punctul unde semicercul se intersecteaza cu linia alba in dreapta mesei.

Bila albastra este pozitionata pe punctul alb de la mijlocul mesei, intre cele doua buzunare de mijloc, in timp ce bila roz este plasata pe punctul alb corespunzator, in fata bilelor rosii. Cea neagra se afla pe punctul alb situat chiar in spatele bilelor rosii. Acestea vor fi pozitionate cat mai aproape de bila roz fara sa o atinga insa. Bila alba poate fi plasata oriunde in semicerc, iar jucatorul este obligat sa atinga prima data o bila rosie indiferent daca o joaca sau nu la buzunar. Lovitura de spargere, executata la inceputul jocului, permite mutarea bilei albe oriunde in zona D. Avand in vedere ca la jocul de snooker este extrem de dificila introducerea unei bile rosii in buzunar direct din lovitura de spargere, se intampla adesea ca jucatorii sa loveasca initial astfel incat dupa atingerea bilelor rosii, bila alba sa revina cat mai aproape de manta din capatul mesei, sau chiar in spatele uneia din bilele colorate.

Bilele rosii se introduc pe rand urmate de o bila colorata, dar este permisa si introducerea mai multor bile rosii in mod simultan. Dupa ce toate bilele rosii au fost epuizate, se va trece la introducerea celor colorate, in ordinea numarului de puncte pe care il reprezinta. Astfel, fiecare bila rosie valoreaza un punct, bila galbena doua puncte, cea verde trei puncte, bila maro 4 puncte, bila albastra 5 puncte, bila roz 6 puncte, iar bila neagra 7 puncte. Atata timp cat exista bile rosii pe masa, orice bila colorata introdusa, va fi ulterior repozitionata pe punctul desemnat. In cazul in care punctul este ocupat, se va repozitiona pe urmatorul punct disponibil ca valoare fara a se atinge alta bila. Castigatorul jocului va fi desemnat jucatorul care va aduna cele mai multe puncte.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales BETANO

BONUS: 100% pana la 500 RON

Termenul snooker semnifica pozitionarea bilei-tinta in spatele altei bile, astfel incat bila tinta sa nu poata fi atinsa printr-o lovitura directa. Acest lucru este posibil in mod neintentionat, sau intentionat, din dorinta unui jucator de a castiga puncte pe seama eventualelor faulturi ale adversarului.

Revenind, principalul scop al jocului este ca participantii sa incerce, alternativ, introducerea in buzunare a bilelor, obtinand un numar de puncte la fiecare lovitura. Cand acest lucru nu este posibil, trebuie jucat astfel incat adversarul sa intampine o situatie cat mai dificila cu putinta in incercarea lui de a introduce o bila rosie. Acest procedeu este denumit “lovitura de siguransa”. Atunci cand ultima bila rosie a fost introdusa, jucatorul poate juca oricare dintre bilele colorate mentionate mai sus. Dupa introducerea respectivei bile colorate, aceasta va fi repusa pe masa, iar apoi se va trece la introducerea pe rand a bilelor colorate, strict in ordinea crescatoare a valorii lor (galben-verde-maron-albastru-roz-negru) in oricare din buzunarele mesei, fara ca acestea sa mai revina in joc. Acumularea punctelor printr-o serie de lovituri reusite succesive, care care conduc la castigarea unei partide poarta numele de “break”. Scorul maxim posibil, rezultat din introducerea succesiva a tuturor celor 15 bile rosii, alternativ cu de 15 ori bila neagra, plus toate bilele colorate in ordine este de 147 puncte. Primul break din istoria acestui sport a fost realizat in 1982, in cadrul turneului “Lada Classic”, in duelul dintre Steve Davis si John Spencer.

In cadrul jocului de snooker, faultul poate fi comis in mai multe moduri, comiterea acestuia asigurand adversarului un minim de 4 puncte. Valoarea in puncte a penalizarii depinde de bila asupra careia s-a comis faultul, astfel ca faulturile comise asupra bilelor colorate care valoreaza mai mult de 4 puncte se vor penaliza cu valoarea bilei respective. In eventualitatea in care un jucator comite un fault implicand mai mult de o bila, atunci faultul se penalizeaza doar cu punctele aferente celei mai valoroase bile implicate. In mod normal, dupa comiterea unui fault, bila alba va fi jucata de catre adversar. Totusi, daca acesta solicita acest lucru, bila alba poate fi jucata de catre autorul faultului, din pozitia rezultata.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales 888SPORT

BONUS: 150 lei FREE BET-URI GRATUITE

Constituie fault:

 • introducerea in buzunar a bilei albe, caz in care adversarul va putea juca bila alba din orice punct situat in interiorul zonei “D”.
 • neatingerea niciuneia dintre bile
 • jucatul bilei peste rand
 • lovitura condusa
 • introducerea unei alte bile – o bila colorata cand bila tinta este o bila rosie, introducerea unei bile colorate ( exemplu: albastra) atunci cand bila tinta trebuie sa fie alta bila colorata (exemplu: galbena), sau introducerea unei bile rosii cand bila tinta este o una colorata.
 • lovirea bilei albe in momentul in care o alta bila aflata pe masa este in miscare.
 • saritura bilei albe peste o alta bila aflata pe masa.
 • atingerea bilei cu corpul.
 • lovirea bilei cu orice alt obiect in afara tacului.
 • executarea unei lovituri atunci cand niciunul dintre picioarele jucatorului nu atinge solul.

Atunci cand participantul care joaca dintr-o pozitie de snooker nu atinge bila tinta, oponentul are optiunea de a-l obliga sa rejoace bila din aceeasi pozitie (toate bilele miscate se repun in pozitia initiala). Aceasta lovitura poarta numele de “ratare”. In cazul competitiilor profesioniste, trei repetari consecutive ale greselii cu bila din aceeasi pozitie duc la pierderea automata a meciului.

Jocul se termina in momentul in care bila neagra incheie seria bilelor colorate introduse in buzunar. Daca scorul este egal dupa introducerea bilei negre, atunci aceasta se va pozitiona pe punctul sau, urmand sa se stabileasca, prin tragere la sorti, care dintre jucatori va relua jocul din zona D. Acest procedeu este cunoscut sub numele de “joc la bila neagra”. Cel care introduce bila neagra va castiga meciul iar in cazul comiterii unui fault, jucatorul incriminat, pierde meciul.

Diferenta dintre snooker si biliard

In ciuda originii comune, diferentele dintre cele doua sporturi sunt majore. Astfel, chiar daca pentru o persoana neavizata, ele par similare, in realitate, intre cele doua jocuri, exista mai multe diferente decat asemanari. In primul rand, dimensiunile mesei de biliard sunt diferite, majoritatea avand o lungime de 2,1, 2,4 sau 2,7 metri (7, 8 sau 9 picioare). In cazul meselor de biliard, buzunarele de colt sunt mai mici decat cele laterale, in timp ce, la snooker, acestea pastreaza aceleasi dimensiuni.

Numarul, tipul, diametrul, culoarea dar și modelul bilelor de biliard este de asemenea diferit. In biliard, sunt implicate 16 bile: 15 dintre acestea sunt colorate, iar una complet alba. Bilele inscriptionate cu numere de la 1 la 7 se numesc “pline”, fiind colorate in intregime cu galben, albastru, rosu, mov, portocaliu, verde si maro. Daca in cazul bilei cu numarul 8, aceasta este in intregime neagra, cele de la 9 la 15 sunt albe, avand fiecare o banda colorata, care corespunde culorilor aflate pe bilele colorate in totalitate (bila numarul 9 are o dunga galbena, bila numarul 10 o dunga albastra, etc). Bilele regulamentare au diametrul de 5.7 centimetri, iar greutatea cuprinsa intre 156 și 170 de grame.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales ADMIRAL

BONUS: Profit dublu la primul pariu + 150 RON Freebet (tot dupa primul pariu)

O alta diferenta este reprezentata de modul in care sunt practicate cele doua jocuri. In cazul biliardului se disting urmatoarele ramuri:

 • “8 ball” – este adeseori jucat pe mese cu o lungime de 2,13 metri. Este extrem de popular in Statele Unite ale Americii, pe cand in Marea Britanie este practicat de obicei in cafenele sau pub-uri, mai putin la nivel de competitie profesionista. Este jucat in cadrul unui campionat mondial organizat de “World Pool Association” (WPA).
 • “9 ball” – este un joc de tip rotatie, practicat pe o masa cu lungimea de 2,74 metri, in care bilele se introduc pe rand in buzunare. Ca si in cazul “8 ball” WPA organizeaza anual un campionat mondial dedicat acestui joc. In 2019 campionatul mondial s-a disputat la Doha, in Qatar si a fost castigat de rusul Fedor Gorst, cel care l-a depasit in finala, cu 13 – 11 pe Chang Jung-lin (Taipei).
 • “10 ball” – Daca bila cu numarul 10 este introdusa la spargere, jocul este pierdut. Spre deosebire de jocul mai sus mentionat, in cazul “10 ball” se anunta bila si buzunarul la care aceasta va fi jucata, iar in cazul in care bila nu ajunge in buzunarul anuntat, cel aflat la masa poate continua jocul, din pozitia rezultata, in cazul in care adversarul solicita acest lucru.
 • “One pocket” – Asa cum sugereaza si numele, fiecare jucator este obligat sa foloseasca un singur buzunar de colt pentru introducerea bilelor, fiind declarat castigator cel care reuseste sa introduca primul 8 bile in buzunarul desemnat.

Odata cu preluarea “World Snooker Tour” (competitie infiintata in 1997) de catre promoterul britanic Barry Hearn, snooker-ul a intrat intr-o noua etapa a evolutiei sale, numarul turneelor a crescut simtitor, ajungandu-se la 44 de astfel de intreceri organizate in sezonul 2019 – 2020. Dar, poate cel mai important, este faptul ca in acelasi timp a crescut si interesul publicului pentru acest sport, aspect reliefat prin numeroasele transmisiuni tv ale competitiilor desfasurate, precum si printr-o crestere semnificativa a incasarilor generate.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales MAXBET

BONUS: Pana la 700 RON sub forma de Pariuri Gratuite

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Ponturi Genoa-Catanzaro 28-octombrie-2020 Cupa Italiei
28.10.2020 18:00

Ponturi Brescia-Perugia fotbal 28-octombrie-2020 Coppa Italia
28.10.2020 17:00

Ponturi Cittadella-Spezia fotbal 28-octombrie-2020 Coppa Italia
28.10.2020 16:00

Biletele Zilei

Biletul zilei MRS – Miercuri 28 Octombrie – Cota 1.93 – Castig potential 367 RON

Biletul zilei fotbal COTA MARE – Miercuri 28 Octombrie – Cota 337 – Castig potential 10.832 RON

Biletul zilei MRS – Marti 27 Octombrie – Cota 2.89 – Castig potential 412 RON