Inchide

Recorduri mondiale la atletism. Istoric, origine si cele mai importante cifre

Adaugat: mai 7, 2020
Actualizat: mai 7, 2020
Tipster: vionescu1948
Categorii: Articole
0 comentarii

Unul dintre cele mai populare sporturi din lume, atletismul datează încă din Grecia Antică, când elenii se întreceau în cadrul Jocurilor Panelenice. Deși criticii ar putea spune că este prea puțin ofertant, atletismul este o ramură sportivă extrem de variată, care cuprinde diverse probe, de la alergări și marșuri, până la sărituri și aruncări. Probele combinate asigură și ele deliciul spectatorilor.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales Fortuna

BONUS: pana la 500 RON

Istoria atletismului și originea denumirii

Așadar, istoria atletismului începe în Grecia Antică, în cadrul Jocurilor Panelenice. Totuși, abia în secolul al XIX-lea capătă o anvergură fără precedent, când începe să devină un sport tot mai frecventat în Anglia. Totuși, momentul de turnură pare să fie anul 1896, în capitala elenă Atena, când atletismul figurează pe agenda primei ediții a Jocurilor Olimpice moderne. La acea vreme, el cuprindea 12 probe – șase de alergare, patru sărituri și două aruncări – iar de atunci a fost nelipisit la fiecare Olimpiadă.

Istoria atletismului și originea denumirii 2

Un alt moment de referință în istoria atletismului este anul 1912, când se înființează Federația Internațională de Atletism Amator, dar la fel de important ar putea fi considerat și 1934, când Torino găzduiește ediția inaugurală a Campionatelor Europene în aer liber.

Istoria atletismului și originea denumirii

Este important de precizat că denumirea de atletism s-a încetățenit în mentalul colectiv de-a lungul anilor. Termenul nu este unul grecesc, ci mai degrabă unul francez, dar Franța a cunoscut acest sport mult mai târziu decât Grecia. Astfel, există suspiciunea rezonabilă că, în vremurile de debut, ramura sportivă era recunoscută după alte denumiri, precum „alergarea” sau altele.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales SUPERBET

BONUS: pana la 500 RON

Atletismul în România

Nici românii nu sunt străini de atletism, sport ce apărea în țara noastră încă din finalul secolului al XIX-lea, deoarece pe lângă curente de gândire și mișcări de emancipare națională, studenții noștri care învățau în străinătate, în țări precum Franța sau Anglia, importau și discipline sportive. Astfel, atunci au luat naștere primele concursuri, deopotrivă dedicate elevilor și studenților, dar se înființează și primele societăți cu acest gen de specific, ca spre exemplu „Societatea română de alergări pe jos”.

Atletismul în România

Federația Română de Atletism a fost fondată în 1912, an în care atletismul românesc avea să se schimbe la față pentru totdeauna. Practic, acest for coordonează și astăzi secțiile de la Cluburile și Asociațiile sportive din România. Nu la mult timp distanță, în 1914, aveau loc și primele Campionate Naționale, care cuprindeau 16 probe, exclusiv pentru bărbați. Femeile au fost și ele primite în competiție, dar abia în anul 1922.

Atletismul în România 2

Începând cu anul 1952, România a devenit o prezență regulată la competițiile de pe prima scenă a atletismului mondial, adunând de-a lungul vremii nu mai puțin de 11 medalii olimpice de aur, 14 de argint și 9 de bronz. Pe lângă Olimpiadă, în toți acești ani, țara noastră a mai trimis atleți la Jocurile Paralimpice, Campionatele Mondiale de Atletism, Campionatele Europene de Atletism, Cupa Mondială de atletism, Cupa Europei la atletism, Campionatele mondiale de atletism în sală, Campionatele europene de atletism în sală etc.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales NETBET

BONUS: 100% pana la 500 RON

Recorduri mondiale la atletism masculin

Recorduri mondiale la atletism masculin

Recorduri mondiale la atletism masculin 2

Recorduri mondiale la atletism masculin 3

Recorduri mondiale la atletism masculin 4

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales BETFAIR

BONUS: 100 pana la 500 RON

Recorduri mondiale la atletism feminin

Recorduri mondiale la atletism feminin

Recorduri mondiale la atletism feminin 2

Recorduri mondiale la atletism feminin 3

Recorduri mondiale la atletism feminin 4

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales BETANO

BONUS: Freebet Fotbal de până la 500 lei + bonus 100%!

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Ponturi FCSB - FC Voluntari fotbal 22-ianuarie-2021 Liga 1
22.01.2021 20:00

Ponturi Benevento - Torino fotbal 22-ianuarie-2021 Italia Serie A
22.01.2021 21:45

Ponturi Braga - Benfica Fotbal 20-Ianuarie-2021 Portugalia League Cup
20.01.2021 21:45

Biletele Zilei

Biletul zilei fotbal ERC – Miercuri 20 Ianuarie – Cota 2.57 – Castig potential 1543 RON

Biletul zilei Alyn – Miercuri 20 Ianuarie 2021 – Cota 2.20 – Castig potential 440 RON

Biletul Zilei alte sporturi – Miercuri 20 Ianuarie – Cota 1.97 – Castig potential 197 RON