Tenis de masă – Regulament ping pong

Adaugat: aprilie 5, 2020
Actualizat: aprilie 6, 2020
Categorii: Articole
0 comentarii

Tenisul de masă a fost inventat în Anglia victoriană, circa 1880. A fost o adaptare a popularului tenis, ca o modalitate pentru oameni de a continua să joace în timpul iernii,  atunci când vremea de afara nu permitea jocul pe teren. Ping-Pongul a prins extrem de repede, fiind mult mai accesibil din punct de vedere al locatiei si spatiului.

VEZI AICI topul celor mai bune case
de pariuri ONLINE!

În anul 1889, o companie britanică „ John Jaques and Son ” a fabricat primul set de tenis de masă. Era alcătuit dintr-o rachetă din lemn cu pânză de velur întinsă pe cadru. Datorită sunetului ciudat pe care l-a făcut în timpul jocului, oamenii au început să se refere la acesta drept „ Ping Pong” .

Tenis de masă - Regulament ping pong

Odată cu formarea Asociației de tenis de masă în Anglia, în 1921, lucrurile au început să capete o intorsatura serioasa. Mai târziu, odată cu apariția ITTF în 1926, jocul a absolvit pur și simplu statutul de “activitate de agrement” si a fost privit in totalitate  drept un sport competitiv.

Pasionat de Ping Pong? Pariază pe cele mai importante competiții la BETANO!

BONUS: Bonus până la 500 RON!

In același an, Londra a găzduit primele Campionate Mondiale oficiale și asta a pus bazele pentru ceea ce ping-pongul va deveni mai târziu – un sport extrem de competitiv, organizat și internațional. Șase decenii mai târziu, a avut loc prima Cupă Mondială, iar până în 1988, a devenit sport olimpic. Oamenii din Europa și Japonia se antrenau din greu pentru a înscrie puncte, pentru a câștiga titluri și pentru a crea spectacol.

Istoria si regulile tenisului de masa

Astăzi, tenisul de masa, atât în ​​Anglia cât și în străinătate este foarte bine organizat și crește în fiecare an. Punctul culminant a fost recunoașterea sa ca sport la Jocurile Olimpice, fiind prezentat pentru prima dată în jocurile din 1988 de la Seul. Acoperirea televizată a finalei de simplu pentru bărbați a atras o audiență incredibilă la nivel mondial, aproape 2 miliarde. În China, jocul este jucat de milioane de oameni la locul de muncă, la școală și în parcuri. Jucătorii de top chinezi sunt considerați eroi naționali si au un statut asemanator cu cel al unei vedete pop.

Tipserii recomanda:  Punct de aur obtinut de giulestence, la Budapesta!

Regulile tenisului de masa

Regulile tenisului de masa

Pentru inceput vom enumera cateva din regulile pe care trebuie sa le respecte componentele jocului de tenis de masa, si anume: masa, fileul, paleta si mingea.

Pariază la SUPERBET doar cu telefonul cu un super bonus pentru prima depunere!

BONUS: 25 RON Fără Depunere + 250 rotiri gratis!

Masa

Partea superioara, trebuie sa fie dreptunghiulara, sa aiba o lungime de 2,74 m si o latime de 1,525 m, fiind asezata într-un plan orizontal la 76 cm deasupra podelei.  Suprafata de joc nu include partile laterale ale mesei aflate sub marginile acesteia. Masa poate fi facuta din orice material, dar  va trebui sa permita o saritura aproape de 23 cm, pentru o minge lasata sa cada de la o înaltime
de 30 cm.  Suprafata de joc va fi împartita în doua câmpuri egale, de catre un fileu vertical, paralel cu liniile de fund si continuu pe toata suprafata de joc. Pentru proba de dublu, fiecare teren în parte va fi împartit la rândul sau în doua parti egale, printr-o linie centrala de 3 mm. latime, paralela cu liniile laterale.

Fileul

Fileul va fi suspendat printr-un snur subtire, atasat la fiecare capat de stâlpul de sustinere, si va avea înaltimea de 15 cm.

Fileul la ping pong

Mingea

Mingea trebuie sa aiba un diametru de 40 mm, sa cântareasca 2,7 grame si sa fie  facuta din celuloid sau din material plastic similar, având culoarea alba sau portocalie si obligatoriu va fi mata.

Deschide cont la SUPERBET apăsând butonul alăturat și bucură-te de oferta de bun venit!

BONUS: 25 RON Fără Depunere + 250 rotiri gratis!

Paleta

Paleta poate avea orice marime, forma sau greutate, dar “lama” trebuie sa fie plata si rigida, iar cel putin 85% din grosimea totala a lamei, trebuie sa fie din lemn natural. Stratul adeziv din interiorul lamei oricât de mic ar fi,poate fi întarit cu material fibros, cum ar fi fibra din carbon, fibra de sticla sau hârtie presata. Partea paletei folosita pentru a lovi mingea, va fi acoperita cu cauciuc simplu, cu cauciuc cu zimtii spre exterior, având o grosime totala de 2 mm. sau cauciuc “sandwich” cu zimtii spre exterior sau spre interior, având o grosime totala de maximum 4 mm.
Cauciucul sandwich este compus dintr-un strat de cauciuc cu zimti, iar grosimea acestuia nu va depasi 2 mm. Suprafata materialului de acoperire a fetelor paletei, trebuie sa fie mata, de culoare rosu aprins pe o parte si neagra pe cealalta parte. Cele doua culori vor fi obligatorii si pentru cazul in care una dintre cele doua fete nu este acoperita.  Jucatorul la începutul meciului, sau oricând va schimba paleta, va permite adversarului si arbitrului sa o examineze.

Tipserii recomanda:  Un portar a fost resuscitat pe teren in campionatul olandez (FOTO)

paleta la ping pong

Conditii de joc

Spatiul de joc nu va putea fi mai mic de 14 m lungime, 7 m  latime si 5 m înaltime. Suprafata de joc va fi înconjurata de mantinele de aproximativ 75 cm înaltime, care vor fi de culoare închisa, separând între ele suprafetele si mesele de joc si pe acestea de spectatori. În competitiile internationale, intensitatea luminii va fi de 600 lucsi pe întreaga suprafata de joc si respectiv 400 lucsi  în alte zone ale spatiului de joc. Sursa de lumina nu poate fi la o înaltime mai mica de 5 metri de la suprafata solului. Podeaua nu va fi de culoare deschisa si nici stralucitoare, suprafata ei nu va putea fi din caramida, ceramica, beton sau piatra. În cazul folosirii materialelor sintetice acestea vor fi omologate si aprobate de I.T.T.F.

BETANO este printre favorita pariorilor! Nu ai încă cont? Deschide cu un simplu click!

BONUS: Bonus până la 500 RON!

Serviciul

Serviciul trebuie sa înceapa cu mingea asezata liber si stationata în palma deschisa a mâinii  jucatorului. Acesta, la serviciu,  va trebui sa proiecteze mingea în sus pe verticala, fara a-i imprima nici un efect, în asa fel încât sa se înalte cel putin 16 cm  dupa ce a parasit palma mâinii libere si o va lovi, în cadere, fara ca mingea sa atinga ceva înainte de a fi lovita. În timpul caderii mingii, jucatorul la serviciu o va lovi în asa fel încât aceasta va atinge întâi partea sa de masa si apoi, trecând peste sau în jurul fileului va atinge jumatatea de masa a adversarului.

Tipserii recomanda:  Alba Blaj și Arcada Galati au castigat Super Cupa Romaniei

În meciul de dublu, mingea va lovi jumatatea din dreapta a celui care serveste cât si a celui care primeste. Este de responsabilitatea jucatorului la serviciu sa execute serviciul de asa natura, încât arbitrul principal si asistentul acestuia sa poata vedea ca sunt respectate regulile executarii unui serviciu corect. În momentul în care greseala de serviciu este clara, nu se va acorda nici un avertisment si se va acorda punct pentru primitor.

Serviciul la tenis de masa

Punctul

Daca jocul nu este oprit, un punct se pierde:

-Când se rateaza serviciul.
-Daca se rateaza returul.
-La executarea unui serviciu bun sau a unui retur bun, mingea atinge orice
altceva cu exceptia fileului si accesoriilor.
– Daca mingea trece dincolo de linia de fund a jucatorului fara a atinge
terenul acestuia, dupa ce a fost lovita de adversar.
– Când unul din jucatori obstructioneaza mingea.
-Daca mingea este lovita de doua ori consecutiv.
– Daca mingea este atinsa cu partea paletei a carei suprafata nu corespunde
cerintelor.
2.10.1.8. Când, mingea fiind în joc, jucatorul si orice poarta sau are la el, misca
suprafata de joc.
2.10.1.9. Atunci când jucatorul sau orice poarta sau are cu el, atinge ansamblul
fileului.
-Daca mâna libera a jucatorului atinge suprafata mesei în timp ce mingea este în joc.
– Când, la jocul de dublu, jucatorul care a lovit mingea este în afara ordinei
stabilite prin jucatorul la serviciu si respectiv jucatorul la primire.

Alege să pariezi ONLINE la cea mai cunoscută agenție din România cu un simplu click pe buton!

BONUS: 25 RON Fără Depunere + 250 rotiri gratis!

Setul

Setul va fi câstigat de jucatorul sau perechea care realizeaza 11 puncte. Daca ambii jucatori sau ambele perechi au realizat 10 puncte, setul va fi câstigat de jucatorul sau perechea care obtine, în plus, doua puncte consecutive fata de jucatorul sau perechea adversa.

Setul la tenisul de masa

Meciul

Meciul consta din câstigarea de catre unul dintre jucatori sau de catre una dintre perechi a unui numar impar de seturi, prestabilit de regulamentul concursului respectiv.

reguli tenis de masa

Romania ocupa locul 5 in topul tarilor medaliate la campionatele mondiale de tenis de masa, dupa China, Ungaria, Japonia si Cehia.

Click pe butonul alăturat și ia-ți bonusul BETANO pentru prima ta depunere!

BONUS: Bonus până la 500 RON!

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Inscrie-te mai jos pentru a primi zilnic cele mai tari ponturi si bilete la pariuri sportive.

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Pontul Zilei 02 Octombrie GRECIA Super League
02.10.2023 20:00

Ponturile zilei din tenis - Luni 02.10.2023

Ponturile zilei la pariuri Vlad – Marți 3.10.2023

Biletele Zilei

Biletul zilei fotbal ERC – Luni 02 Octombrie 2023 – Cota 2.05 – Castig potential 615 RON

Biletul zilei fotbal Alyn – Luni 02 Octombrie 2023 – Cota 2.22 – Castig potential 445 RON

Biletul zilei tenis ERC – Luni 02 Octombrie 2023 – Cota 2.48 – Castig potential 744 RON