Hochei România – Echipe, istorie și pariuri!

Adaugat: martie 30, 2020
Actualizat: martie 30, 2020
Categorii: Articole
0 comentarii

Se poate spune clar că hocheiul este una dintre cele mai rapide discipline sportive. Deși de cele mai multe ori nu se bucură de atenția pe care o merită, hocheiul are o tradiție îndelungată. Chiar denumirea sportului în sine stă la baza uneia dintre cele mai mari rivalități din toate timpurile. Anglia și Franța își dispută originile termenului, cu britanicii spunând că acesta e dat de hook (cârligă), în timp ce francezii susținând mândri că provine de la houquet (de la toiegele ciobanilor din Bretonia).

VEZI AICI topul celor mai bune case
de pariuri ONLINE!

Istorie hochei în România

Primul campionat de hochei din România era organizat în anul 2024. Brașovia Brașov se încununa campioană, dar acest trofeu avea să rămână unic în vistieria sa. De atunci, liga națională s-a derulat aproape fără pauză – a lipsit doar în șase ani, fie din cauza contextului socio-politic, fie din cauze organizatorice (1925, 1926, 1939, 1942, 1943 și 1948).

Istorie hochei în România

Totuși, deja nu mai este un secret că primii pași ai hocheiului în Regat datează cam de la 1910. Emil Ghibu și Ion Todan explică, în „Sportul românesc”, că în acea perioadă apar primele echipe de hochei printre șoclari. Lipsa de organizare însă retează un pic din elanul hocheiului românesc și avea să mai întârzie apariția primului campionat la nivel național.

Top echipe de hochei din România

Cea mai titrată echipă a României este CSA Steaua București, cunoscuți în ultimii ani sub denumirea „Steaua Rangers”. Ani de zile, roș-albaștrii au dominat liga națională și au ajuns, astfel, la nu mai puțin de 40 de campionate, mai mult decât dublul trofeelor adunate de Mircurea Ciuc (12) și CS Dinamo București. Totuși, Steaua și Dinamo sunt departe de supremația din trecut – mai ales din cel comunist, când și-au împărțit aproape fără întrerupere medaliile de campioni.

Tipserii recomanda:  Favoritul la titlul de golgheter Euro 2024 s-a accidentat

Top echipe de hochei din România

O singură formație a spart blocada Bucureștiului în regimul Ceaușescu, Miercurea Ciuc, care și astăzi este una dintre cele mai puternice echipe din România. Dacă Steaua nu mai este la anvergura din debutul mileniunului, ciucanii au ieșit campionii României cu doar două ediții în urmă, în 2018. De atunci, competiția a fost dominată de Corona Brașov, care a reușit să câștige al treilea titlu de campioană din istorie în 2019.

Unde poți paria pe hochei în România?

Cu toate acestea, când s-a terminat actuala ediție de campionat, CSM Galați era pe primul loc, cu 73 de puncte. Gălățenii erau urmați de Miercurea Ciuc, cu 72 de punce, în timp ce campioana Corona era abia a 4-a, cu 50 de puncte. Steaua stă și mai rău, fiind a 5-a, cu doar 37 de puncte.

Unde poți paria pe hochei în România?

Hocheiul nu lipsește din oferta caselor de pariuri. Deși Liga Națională este în plină pauză la ora actuală, pasionații sportului pe gheață se pot concentra pe alte competiții, cum ar fi cele din Rusia și Belarus.

pariuri hochei

Ca și competiția din România (când va reîncepe), cele estice apar în pariurile propuse de case precum NetBet, Fortuna, Betano, Superbet sau 888Sport. Pariurile variază și pot fi de forma „cine câștigă meciul”, pe goluri, de tip par / impar sau chiar pe perioade.

BONUS: Pariu Gratuit de 80 lei cu rulaj doar 1x!

IA BONUSUL CU UN CLICK AICI »

Tipserii recomanda:  Doua jucatoare de top 10 mondial declara forfait pentru Jocurile Olimpice

oferta pariuri hochei

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER

Inscrie-te mai jos pentru a primi zilnic cele mai tari ponturi si bilete la pariuri sportive.

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Pontul Zilei 18 Iunie FOTBAL EURO 2024
18.06.2024 22:00

Ponturile zilei din tenis - Marti 18 iunie 2024

Pontul Zilei 17 Iunie FOTBAL EURO 2024
17.06.2024 16:00

Biletele Zilei

Biletul zilei – Marti 18 Iunie 2024 – Cota 2.33 – Castig potential 696 RON

Biletul zilei tenis – Marti 18 Iunie 2024 – Cota 2.10 – Castig potential 630 RON

Biletul zilei – Luni 17 Iunie 2024 – Cota 2.35 – Castig potential 706 RON

Până la 200 rotiri FĂRĂ DEPUNERE!