Inchide

Divizia A handbal feminin – toate datele de interes. Final incert din cauza crizei COVID-19

Adaugat: mai 11, 2020
Actualizat: mai 11, 2020
Tipster: vionescu1948
Categorii: Articole
0 comentarii

Într-o perioadă în care sportul românesc a suferit vizibil, handbalul a fost una dintre ramurile care „a ținut steagul sus”, cum se spune, și ne-a adus mai multe bucurii. Primul lucru la care ne gândim este, sigur, perfomanța Cristinei Neagu, una fără egal în acest sport, care s-a încununat pentru a patra oară î postura de câștigătoare a Balonului de Aur. Nu putem uita nici că nu demult, în 2016, CSM București câștiga Liga Campionilor și devenea „Regina Europei”. Mai mult decât atât, șirul de performanțe românești din handbalul ultimilor ani este completat de succesul lui SCM Craiova, care cucerea Cupa EHF în anul 2018. Hai să vorbim, totuși, despre o zonă din România handbalistică mai puțin cunoscută pubicului larg, și anume Diviza A de handbal feminin. Înainte de asta însă, să facem o scurtă incursiune prin trecutul acestui sport.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales SUPERBET

BONUS: pana la 500 RON

Handbal. Reguli de bază și scurt istoric

După cum probabil deja știți, handbalul este un sport de echipă, cu o minge, în care se folosesc numai mâinile. Cele două echipe de pe teren încep fiecare cu câte șase jucători de câmp și un portar, iar partida se întinde pe durata a două reprize  de câte 30 de minute. Numărul de jucători poate varia, în funcție de sancțiunile aplicate de arbitru. La final va ieși câștigătoare echipa care a marcat cât mai multe goluri în poarta adversă.

Handbal. Reguli de bază și scurt istoric

Din punct de vedere formal, handbalul începea să capete dimensiunile unui sport de talie europeană abia la începutul secolului XX, dar informal el datează dintr-o perioadă mult mai îndepărtată, Evul Mediu. Sigur, nu sub forma pe care o cunoaștem în prezent, cât mai degrabă în anumite jocuri populare asemănătoare.  Abia la începutul secolului XIX, această disciplină sportivă începea să semene cu ceea ce cunoaștem în prezent. Cum școlile erau principala scenă a hanbalului modern, părintele acestui sport este considerat un profesor german de educație fizică, pe numele său Karl Schelenz. El introducea introducea în premieră reguli și delimita pentru handbal un teren asemănător cu cel din fotbalul acelor vremuri.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales Fortuna

BONUS: pana la 500 RON

Divizia A de handbal feminin. Cum arată și alte date de interes

Un număr de 25 de cluburi se întrec în prezent în Divizia A de handbal feminin, sau mai bine zis în al doilea eșalon valoric din handbalul românesc. Competiția organizată de Federația Română de Handbal este structurată la ora actuală în patru serii, ce sunt gândite pe criterii geografice, pe de o parte pentru a evita deplasările lungi pentru niște echipe care nu se pot lăuda cu situații financiare de vis. Câștigătoarele primelor două serii promovează automat pe prima scenă a handbalului românesc, Liga Națională, în timp ce locurile doi și trei din fiecare serie se califică la un baraj, tot cu scopul de a urca un eșalon. Totuși, trebuie menționat că, precum și în alte sporturi, Divizia A conține mai multe echipe de junioare sau chiar echipe secunde ale cluburilor din Liga Națională, care bineînțeles nu au drept de promovare.

Pentru adevărații iubitori de handbal, Divizia A a fost adesea destul de atractivă, în condițiile în care de-a lungul vremurilor competiția a cuprins mai multe echipe cu tradiție, care la un moment dat se încununau și în postura de campioane ale României, precum Știința București, Rapid București, Universitatea Timișoara sau Știința Bacău. De altfel, Rapid București este chiar câștigătoarea ultimei ediții, cea aferentă sezonului competițional 2018 / 2019, în condițiile în care cea actuală nu s-a încheiat încă și este, momentan, paralizată de criza COVID-19 și restricțiile sale specifice.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales 888SPORT

BONUS: 150 lei FREE BET-URI GRATUITE

Final incert din cauza crizei COVID-19

Divizia A de handbal feminin 2019 / 2020 are un final incert, fiind suspendată încă de la începutul lunii martie, iar mulți actori din fenomen se tem că nu va fi mai încheiată niciodată pe teren. Ordinul emis de Ionuț Stroe, ministrul Sportului, care stipulează condițiile pentru revenirea la antrenamente – nu pentru reluarea competițiilor, demnitarul afirmând că este încă prea devreme pentru așa ceva – i-a pus pe unii oficiali de club în cumpănă, având în vedere că nu multe echipe vor putea respecta criteriile de distanțare socială sau alte măsuri specifice limitării răspândirii COVID-19.

Final incert din cauza crizei COVID-19

Chiar și așa, la fel de puține sunt cluburile care ar accepta încheierea campionatului fără disputarea meciurilor, soluție văzută de mulți drept incorectă. O variantă ar fi încheierea sezonului competițional spre finalul verii, dar chiar și acest scenariu pare unul destul de fantezist – mai ales că încă nu poate ști nimeni cu certitudine cum va evolua pandemia de COVID-19, iar România abia se apropie de un prim pas major de relaxare a restricțiilor.

Click pe BUTON si in cateva minute te vei alatura miilor de pariori care au ales BETANO

BONUS: Freebet Fotbal de până la 500 lei + bonus 100%!

Clasament handbal feminin Divizia A. Cum arăta la întrerupere

Divizia A handbal feminin Seria A

 

 

 

 

 

 

 

Parerile, comentariile si discutiile despre acest meci.

Lasa mai jos si tu un pont (pronostic) despre acest meci sau orice alt lucru care crezi ca meritaaflat despre meciul vs

 

Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistenta.

 

+ Licenta

Site licentiat ONJN prin decizia nr.859/28.04.2016. Pariurile NU constituie o sursa sigura de castig, ci o forma de entertainment. Siteul pontul-zilei.com se adreseaza EXCLUSIV persoanelor peste 18 ani. Daca nu ai inca 18 ani, te rugam sa parasaesti acest site. Daca simti ca pierzi controlul in ceea ce priveste pariurile sau jocurile de noroc, adreseaza-te site-urilor specializate pentru asistentax.

 

 

Alatura-te gropului nostru de Facebook

 

Inscrie-te Acum

 

 

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

invarte ruleta si castiga

Completeaza campurile de mai jos, invarte ruleta si vei primi pe mail premiul.

Ponturile Zilei

Ponturi FCSB - FC Voluntari fotbal 22-ianuarie-2021 Liga 1
22.01.2021 20:00

Ponturi Benevento - Torino fotbal 22-ianuarie-2021 Italia Serie A
22.01.2021 21:45

Ponturi Braga - Benfica Fotbal 20-Ianuarie-2021 Portugalia League Cup
20.01.2021 21:45

Biletele Zilei

Biletul zilei fotbal ERC – Miercuri 20 Ianuarie – Cota 2.57 – Castig potential 1543 RON

Biletul zilei Alyn – Miercuri 20 Ianuarie 2021 – Cota 2.20 – Castig potential 440 RON

Biletul Zilei alte sporturi – Miercuri 20 Ianuarie – Cota 1.97 – Castig potential 197 RON