Select your Top Menu from wp menus

Dependența de jocuri de noroc se tratează de acum și online!

Oficial: 0,6% din populația adultă a României are probleme cu jocul

Asociația Joc Responsabil a lansat, în premieră pentru România, serviciul de consiliere psihologică online 24/7, cel mai modern instrument de facilitare a accesului la consilierea psihologică.

Dependența de jocuri de noroc

Noul serviciu „Consiliere 24/7” poate fi accesat în cadrul noului website al Asociației Joc Responsabil, www.jocresponsabil.ro, acolo unde, pe lângă interfața complet schimbată, a fost integrat un modul de chat online prin care orice jucător poate intra în legătură directă cu unul dintre psihologii Joc Responsabil. Serviciul „Consiliere 24/7” este un serviciu non-stop, disponibil 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Prin urmare, site-ul www.jocresponsabil.ro, destinat atât persoanelor care simt că au depășit limita distracției, cât și familiilor și apropiaților acestora. Prin implementarea acestui serviciu de asistență psihologică online în timp real „Consiliere 24/7” are drept scop creșterea capacității de autocontrol a jucătorilor care se confruntă cu probleme și, în special, asigurarea de sprijin încă din primele momente în care aceștia se hotărăsc să solicite ajutor.

Noul serviciu, „Consiliere 24/7”, funcționează ca un call-center NON-STOP

Lansarea serviciului „Consiliere 24/7” vine în contexul în care rapoarte de specialitate publicate la nivel internațional arată că tehnologia a influențat pozitiv în ultimii ani modul în care psihologii abordează comportamentul compulsiv pe care anumite persoane îl pot manifesta față de jocurile de noroc. Ca atare, consilierea psihologică online este considerată ca fiind noua tendință în domeniu, atât prin prisma evoluției tehnologice, cât și a beneficiilor pe care le oferă clienților beneficiari ai unor astfel de servicii. Asociația Joc Responsabil Joc Responsabil investește în continuare în dezvoltarea și eficientizarea acestui nou vector de sprijin pentru persoane cu potențiale probleme legate de jocurile de noroc.

Tipserii recomanda:  Vlad Cazino

Ce oferă programul „Joc Responsabil”?

Programul oferă ajutor real jucătorilor ce se confruntă cu probleme, dar şi familiilor acestora. În acest moment avem o acoperire națională prin cabinete de consiliere în București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și Constanța unde persoanele interesate pot beneficia de cinci ședințe gratuite de evaluare și consiliere psihologică. Deopotrivă, orice persoană din România poate primi consiliere prin intermediul liniei telefonice gratuite, 0800.800.099, dar şi online, accesând www.jocresponsabil.ro, portal prin care are la dispoziție un chestionar anonim de autoevaluare prin care poate afla dacă obiceiul de a juca a devenit riscant pentru acesta sau pentru cei din jur, ori proaspăt lansatul serviciu „Consiliere 24/7”.

România se încadrează în media europeană la dependență: sub 0,6%

Doctorul Cristian Andrei, psiholog, psihiatru, expert în problematica jocurilor de noroc și ambasador al programului Joc Responsabil a vorbit despre dependența de noroc, despre ce soluții există pentru jucătorii care pot dezvolta o astfel de problemă, dar și despre procesul de vindecare în cazul acestor persoane. „Principiul numărul unu în jocul responsabil este faptul că joci ca să te distrezi, nu ca să produci bani. O distracție presupune o cheltuială de bani, nu un câștig de bani. Peste tot în lume există probleme comportamentale ale unor practicanți de jocuri de noroc. Estimările statistice oficiale de care dispune țara noastră în acest moment și, de altfel, singurele la care ne putem raporta, arată că jocul patologic se situează sub nivelul de 0,6% din numărul total al populației adulte, iar România se încadrează în media europeană, respectiv 0,5-2% practicanți împătimiți ai jocurilor de noroc. Așadar, nu este nicidecum un fenomen care amenință să ne destabilizeze societatea.

Tipserii recomanda:  Vlad Cazino

About The Author

Related posts

Premiem cei mai activi 10 comentatori pe saptamana!

Comenteaza si castiga 30 Zile in Grupul Superpont Premium - CEL MAI BUN GRUP de PARIURI LIVE din Romania

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Aboneaza-te la newsletter-ul
nostru si castiga
50 RON GRATIS

Aboneaza-te la newsletter si
    castiga 50 RON GRATIS